Suroviny: 200 g jelení chrbát bez kostí stečený z krvi, pác (korenie biele, celé čierne, nové, bobkový list, jalovec, červené víno, olej, brandy)

Postup: Mäso marinujeme min. 20 h zviazané po obvode, aby si udržalo tvar.

Omáčka: 250 g čerstvých čučoriedok (sterilizované), karamel, červené víno, šípkový džem, soľ, biele korenie, brandy. Ku skaramelizovaným ale nerozvareným čučoriedkam pridáme ostatné suroviny, povaríme, zahustíme Solamylom.

Viedenská knedľa (4 plátkky na osobu): Pečivo alebo sendvič, slanina, vňať, červené korenie, roztopené maslo, oddelené vajcia. Cibuľu opečieme dozlata so slaninou, zmiešame s pečivom nakrájaným na kocky, pridáme koreniny, maslo, žĺtky, sneh, premiešame. Utvoríme tvar knedľe, zabalíme do alobalu, varíme 15 min. vo vriacej vode. Po uvarení a vychladnutí nakrájame, opražíme na oleji do chrumkava.