Suroviny: 1 kurča, 2 lyžice masla, 1 cibuľa, 1 lyžica kryštáľového cukru, 1/2 lyžice kurkumy, 2 pomaranče, 4 - 5 granátových jabĺk, 4 lyžice oleja, 1 pohár vody na podlievanie, 2 lyžice múky, pohár nahrubo nasekaných vlašských orechov, soľ, mletá škorica, mleté čierne korenie
Postup: V hrnci na rozpálenom oleji do zlata opražíme cibuľu nakrájanú nahrubo, pridáme orechové jadrá a za stáleho miešania ešte raz opražíme. Zalejeme vodou, pridáme šťavu z pomarančov a z granátových jabĺk, osolíme. Pridáme škoricu, kurkumu cukor, a chvíľu povaríme. Umyté kurča naporcujeme, osušíme a obalíme v múke. Na panvici roztopíme maslo a kurča na ňom opečieme. Porcie mäsa vložíme do omáčky a dusíme do mäkka.
Granátové jablká sa odstopkujú aj s malým kúskom kože, plod rozkrojíme a zrnká vydlabeme lyžicou. Dajú sa použiť do ovocných šalátov, na prípravu omáčok k hydine, zverine, či bravčovému mäsu. Dužina sa dá rozmixovať, prípadne prelisovať a z nej urobiť osviežujúcu šťavu. Dajú sa použiť aj na zdobenie jedla.