Suroviny (4 porcie): 4 PL olivového oleja, 1 veľká cibuľa, 4 strúčiky cesnaku, 1 väčšia konzerva drvených paradajok, 2 stredné cukiny, štipka oregana, 400 g cestovín (tagliatelle, penne), mleté čierne korenie, soľ, 100 g parmezánu
Postup: Do panvice s hrubší dnom nalejeme olej, pridáme nasekaný cesnak, cibuľu. Pražíme 2 m, nie však dohneda, pridáme nahrubo nakrájanú cuketu, zľahka restujeme. Po 2 m osolíme, okoreníme, pridáme drvené paradajky a oregano. cestoviny uvaríme v osolenej vode al dente, vodu zlejeme, ešte horúce cestoviny zmiešame s omáčkou, prehrejeme. Pri podávaním posypeme nastrúhaným parmezánom. Namiesto oregana možno použiť aj bazalku, miesto olivového oleja maslo.