Suroviny (4 porcie): 4 ks kačacích pŕs, soľ, mleté čierne korenie, 4 jablká, 400 g čerstvej červenej kapusty, 4 polievkové lyžice kryštálového cukru, mletá rasca, 2 cibule, 40 g omáčky Demiglas (nemusí byť), bobkový list, rozmarín, 6 dl červeného vína.

Postup: Kačacie prsia na koži narežeme priečne, osolíme, okoreníme a dáme piecť na rozpálený gril asi 25 minút za občasného obracania. Omáčku Demiglas rozmiešam v studenej vode a necháme zovrieť, prilejeme červené víno a natrháme rozmarín. Varíme 10 minút. Jablká umyjeme, zrežeme zvyšok a vydlabeme dužinu. Naplníme udusenou červenou kapustou, ktorú sme najemno nakrájali na rezance, orestovali na cibuľke s karamelom z cukru a ochutili bobkovým listom, rascou a korením. Jabĺčka prikryjeme vrškom a dáme piecť na gril dozlata. Na tanier kladieme rozkrájaný kačací steak, grilované jabĺčko s kapustou, prelejeme šťavou a podávame so slaninkovým knedlíkom. Ak nemáme k dispozícii Demiglas, šťavu z červeného vína môžeme pripraviť aj klasickým spôsobom, že výpek zaprášime hladkou múkou, zalejeme vodou alebo vývarom a prevaríme.

Ďalej postupujeme ako pri príprave Demiglasu.