Suroviny: 800 g zajačích stehien, celé čierne korenie, 100 g slaniny, 1 lyžica masla, 1 cibuľa, 2 lyžice rajčiakového pretlaku, 1, 5 dl červeného vína, 150 g gaštanov
Postup: Očistené, odblanené a umyté zadné stehná zajaca prešpikujeme slaninkou nakrájanou na tenké prúžky a osolíme. Na masle opečieme najemno nakrájanú cibuľu, pridáme rajčinový pretlak, na plátky nakrájaný cesnak, mäso a celé čierne korenie. Mäso mierne zalejeme vodou, vínom a pod pokrievkou dusíme domäkka. Počas dusenia mäso obraciame, podľa potreby dolievame vodu a víno. Pred dodusením pridáme celé olúpané pečené gaštany, zvyšok vína, podľa potreby dochutíme soľou. Pri podávaní porciu mäsa polejeme šťavou a obložíme gaštanmi.
Vhodné prílohy: varené zemiaky, zemiakové krokety.