Hodnotenie používateľov: 5 / 5
Suroviny: 400 g zadného hovädzieho mäsa, 200 g nakrájanej slaniny, 100 g gorgonzoly, 2 dl smotany, 2 dl bieleho vína, 1 viazanička mladej jarnej cibuľky, 3 - 4 strúčiky cesnaku, 1/2 viazaničky petržlenovej vňate, 1 ks anglického zeleru, 200 g cukiny, 200 g baklažánu, 200 g karotky, 100 g húb, 100 g čerešňových paradajok, 2 dl oleja, soľ, korenie
Postup: Hovädzie mäso nakrájané na tenké rezne naklepeme pod alobalom. Na každý rezeň položíme plátok slaniny, okoreníme, zavinieme. Závitky rozkrojíme na polovicu, napichneme na špajľu, špízy predpečieme na rozpálenom oleji, potom ich vložíme do ohňovzdornej misy, dopečieme počas 5 - 6 m v rúre zohriatej na 170 °C. Do 1 dl oleja primiešame nadrobno nasekanú mladú cibuľovú vňať, rozotretý cesnak, prisypeme trošku nasekanej petržlenovej vňate, osolíme, okoreníme, zalejeme vínom, necháme zovrieť. Získame základ na omáčku, do ktorej pridáme gorgonzolu, zalejeme smotanou. Varíme tak dlho, až omáčka zhustne. Na šťave, ktorá ostala z pečeného mäsa osmažíme karotku, anglický zeler, hlavičky mladých cibuliek, cukinu, baklažán, čerešňové paradajky, osolíme, ochutíme mletým korením. Podávame s pečenou zeleninou zaliatou omáčkou. Môžeme použiť aj mäso z hydiny, alebo kombináciu.