Suroviny (pre 2 osoby): 1 ČL tamarindovej pasty alebo čatni (pasta je súčasťou ázijskej kuchyne, dostať ju v hypermarketoch), 3 PL vriacej vody, 2 PL sójovej omáčky, 2 ČL sezamového oleja, 1 PL ryžového vína, 100 g ryžových rezancov, 1  PL slnečnicového oleja, 225 g chudej sviečkovice, 85 g cibule pokrájanej na mesiačiky, 1 čili paprička, 2 strúčiky cesnaku, 85 g celých strúčikov cukrového hrášku, 6 mladých kukuričiek, 100 g šampiňónov

Postup: V malej miske rozmiešame tamarindovú pastu s vriacou vodou a necháme 10 minút máčať. Omáčku potom rozmiešame a zmiešame so sójovou omáčkou, sezamovým olejom a ryžovým vínom. Ryžové rezance zalejeme vriacou vodou a máčame 4 minúty. Potom ich scedíme, prepláchneme studenou vodou odložíme nabok. Vo woku zohrejeme slnečnicový olej a pokrájanú hovädzinu opečieme na silnom ohni. Dierkovanou lyžicou povyberáme mäso z panvice a odložíme nabok. Do woku pridáme  cibuľu, čili papričku zbavenú jadierok a nasekaný cesnak. Pražíme 1 mútu. Pridáme cukrový hrášok, nakrájane mladé kukuričky aj šampiňóny a opekáme ďalšie 2 minúty. Hovädzinu dáme do woku. Pridáme tamarindovú zmes a rezance miešame 1  minútu, aby sa všetko dôkladne prehrialo. Podávame ihneď so sójovou omáčkou a ochutenie.