Suroviny: (pre 4 osoby): 700 g pomletého hovädzieho mäsa, 1 veľká cibuľa, 2 strúčiky cesnaku, 2 polievkové lyžice oleja, 50 g dlhozrnnej ryže, 1/4 l bujónu, 2 žlté a 2 zelené papriky, 4 veľké rajčiaky, 2 vajcia, 1 polievková lyžica posekanej petržlenovej vňate, čerstvo pomleté čierne korenie, 500 g nakrájaných rajčiakov z konzervy, 1 polievková lyžica mletej papriky, 2 vajcia, 1 polievková lyžica rajčiakového pretlaku, 1 najemno posekaný strúčik cesnaku, 1/8 suchého bieleho vína

Postup: Cibuľu a cesnak ošúpeme, pokrájame na kocky a do sklovita opražíme v oleji. Pridáme ryžu, opražíme, podlejeme mäsovým bujónom a prikryté 10 - 15 minút dusíme. Z paprík a rajčiakov odrežeme klobúčiky. Rajčiaky vyškrabeme kávovou lyžičkou a dužinu odložíme, z paprík vyrežeme rebrá s jadierkami. Rúru predhrejeme na 180 °C. Udusenú ryžu zmiešame s vajcami a petržlenovou vňaťou, pridáme k mletému mäsu, osolíme, a ochutíme čiernym korením a paprikou. Mäsovú plnku rozdelíme zľahka do osolených rajčiakov a paprík a uzavrieme ich klobúčikom. Kúsky rajčiakov s odloženou dužinou vložíme do veľkej zapekacej misy, zmiešame ich s rajčiakovým pretlakom, cesnakom a vínom, osolíme a dochutíme čiernym korením. Papriky poukladáme do zapekacej misy, pričom, necháme medzi nimi miesto pre rajčiaky. Formu prikryjeme a pečieme v rúre asi 40 minút. Potom medzi papriky vložíme aj rajčiaky a prikryté pečieme ešte 20 minút.