Suroviny (4 porcie): 800 g hovädzej roštenky, soľ, mleté čierne korenie, 1, veľká cibuľa, 150 g šampiňónov alebo iných húb, olej, hladká múka, vývar, maslo, petržlenová vňať

Postup: Odblanenú roštenku nakrájame na rezne, naklepeme, osolíme, okoreníme, necháme odležať. Na oleji opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme plátky roštenky, z oboch strán opečieme. Mäso vyberieme, výpek zaprášime hladkou múkou, zalejeme vývarom, pridáme mäso, dusíme domäkka. Šampiňóny nakrájame na plátky, orestujeme na masle, pridáme k mäsu. Spolu ešte krátko podusíme, nakoniec posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou, podávame s ryžou alebo zemiakmi.

Roštenku môžeme naložiť do marinády niekoľko dní dopredu a potom pripraviť. Preto ju naklepeme, osolíme, okoreníme, potrieme horčicou na oboch stranách, naložíme do oleja.