Suroviny (pre 4 osoby): 1 kg zemiakov, 120 g hladkej múky, 6 strúčikov cesnaku, 1 vajce, majoránka, olej, soľ

Plnka: 300 g kuracích pŕs, 100 g sterlizovanej kukurice, 1 polievková lyžica sójovej omáčky, 1 čajová lyžička maizeny, mletá paprika, 1 čili paprička, 1 paprika, 1 cibuľa, soľ

Postup: Mäso nakrájame na malé kúsky. Na oleji opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu a papriku a po 4 minútach pridáme kuracie mäso a opekáme, až kým mäso nezmäkne. Zmes ochutíme mletou paprikou a soľou. Čili papričku zbavíme zrniek, nakrájame na kolieska.

Kukuricu precedíme, necháme odkvapkať a spolu s čili papričkou pridáme do zmesi. Nakoniec pridáme sójovú omáčku a maizenu rozmiešanú v troške vody.

Zemiaky očistíme, a najemno nastrúhame. Pridáme múku, soľ, majoránku vajce a pretlačené strúčiky cesnaku. Všetko vymiešame na hladké cesto. Na panvici rozpálime olej, upečieme zemiakové placky.

Ešte teplé ich naplníme kuracou zmesou, podávame.