Suroviny (4 porcie): 500 g hovädzieho stehna, 1 cibuľa, 2 PL hladkej múky, 500 ml smotany na varenie, 1 ČL mletého čierneho korenia, 1 ČL celého čierneho korenia, 5 PL nasekanej petržlenovej vňate, hladká múka na obaľovanie, mlieko, olej, soľ.
Cviklový šalát - suroviny: 500 g cvikly, 0,5 g masla, 1 mleté čierneho korenie, soľ
Postup: Hovädzie mäso pokrájame na plátky, naklepeme, osolíme, okoreníme, obalíme v hladkej múke a opečieme na oleji. Vyberieme, vo výpeku osmažíme nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme 2 Pl hladkej múky a zalejeme vodou. Do omáčky vložíme opečené plátky mäsa, ochutíme mletým a celým čiernym korením. Podľa potreby zriedime mliekom a dusíme domäkka. Mäkké mäso zalejeme smotanou a na miernom ohni povaríme. Nakoniec pridáme petržlenovú vňať. Podávame s cestovinami a cviklovým šalátom.
Cviklový šalát: Maslo rozpustíme, pridáme postrúhanú cviklu, osolíme, okoreníme mletým čiernym korením a podusíme domäkka.