Suroviny: (8 porcií): 1 kg hovädzieho zadného, 1 strúčik cesnaku, 4 cibule, 1 bobkový list, 4 zrnká čierneho korenia, 4 mrkvy, 2 petržleny, 4 zemiaky.
Omáčka: 400 g sliviek, kôra z 1/2 citróna, 60 - 70 g kryštálového cukru, 2 PL pomarančovej šťavy, 100 ml vody, 100 ml smotany, 1 PL hladkej múky, soľ
Postup: Umyté mäso vložíme do väčšieho hrnca, pridáme cukor, cesnak, cibuľu, bobkový list, celé korenie, prilejeme vodu, aby bolo mäso zakryté, varíme 1 hod. Očistenú zeleninu, zemiaky pokrájame, pridáme mäsu, varíme 30 min. Hotové mäso vyberieme, necháme vychladnúť, potom pokrájame. Omáčka: Umyté, pokrájané slivky ochutíme cukrom, štipkou soli, pridáme pomarančovú šťavu, citrónovú kôru, trochu vody. Varíme 30 min. V smotane rozmiešame múku, pridáme k omáčke, prevaríme. V omáčke môžeme rozmixovať alebo nechať väčšie kúsky sliviek.
K mäsu poliatemu omáčkou podávame zemiakové krokety, zeleninu.