Suroviny (4 osoby): cesto: 200 g hladkej múky, 1 vajce, 1 žĺtok, 2 PL oleja, 20 ml vlažnej vody, soľ, štipka muškátového orieška.
Plnka: 200 g listového šalátu, 60 g šunky, 1 bielok, mleté čierne korenie, 1 ČL olivového leja.
Omáčka: 300 g mletého hovädzieho mäsa, 1 ČL masti, 1 strúčik cesnaku, 10 g zeleru, 1 mrkva, 1O g póru, 1 PL paradajkového pretlaku, 250 ml mäsového vývaru
Postup: Z múky, vajca, vody, oleja, soli, orieška vypracujeme rezancové pevné cesto, zabalíme do fólie, uložíme na 1 hod. do chladničky. Prepratý, umytý špenát zbavíme dlhých stoniek, na 1 min. ponoríme do vriacej vody, prepláchneme v studenej vode, odkvapkáme, nasekáme nadrobno. Šunku nakrájanú na kocky zmiešame so špenátom. Cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske, vykrojíme kolieska s priemerom 8 cm, potrieme rozšľahaným bielkom. Na ne dáme plnku, preložíme napoly, vidličkou pritlačíme konce k sebe. Varíme vo vriacej slanej vode 1 min., vyberieme, krátko poobraciame v panvici so zohriatym olejom. Na masti opečieme mäso, pridáme cesnak, nadrobno nakrájanú zeleninu, ochutíme pretlakom, soľou, korením, zalejeme vývarom, povaríme 20 minút.
Podávame s pirohmi.