Suroviny (pre 4 osoby): 800 g medvedieho mäsa - plece, olej, 6 bobkových listov, 10 ks celého nového korenia rozmarín, 200 ml červeného vína, 10 strúčikov cesnaku, soľ, 500 ml vývaru, 2 väčšie cibule, 3 polievkové lyžice paradajkového pretlaku, 3 čajové lyžice mletej papriky, 2 feferónky, 1 čierne pivo, majoránka

Postup: Medvedie mäso odblaníme a nakrájame na väčšie kocky. Z oleja, bobkového listu, nového korenia, rozmarínu, 5 strúčikov cesnaku a červeného vína urobíme marinádu. Mäso v nej necháme marinovať najmenej 24 hodín. Potom mäso zlejeme z marinády. Na troške oleja speníme nadrobno nakrájanú slaninku spolu s cibuľou, pridáme paradajkový pretlak, mletú papriku, feferónky, mäso. Keď si mäso pustí dostatočné množstvo šťavy, podlievame ho vývarom a dusíme domäkka. Ku koncu prilejeme pivo a prípadne zahustíme zápražkou. Dochutíme prelisovaním cesnakom, majoránkou a prípadne dosolíme. Namiesto medveďa možno použiť aj iný druh zveriny (jeleň, srnec, daniel.../, v tom prípade treba dať namiesto piva červené víno. Guláš podávame s brusnicami a karlovarskou knedľou.