Suroviny (4 porcie): 600 g bravčovej panenky, soľ, drvené korenie viacdruhové, olej, 400 g mrazenej detskej mrkvičky - karotky, maslo, cukor, 4 PL kremžskej horčice, šľahačková smotana, biele víno, zelené korenie v náleve, 400 g cestovín - dlhé rezance

Postup: Bravčovú panenku opláchneme, osušíme, odblaníme, nakrájame na valčeky. Osolíme, okoreníme, opečieme na troške oleja z oboch strán dozlatista alebo ugrilujeme. Odložíme na teplé miesto. Do výpeku pridáme horčicu, krátko orestujeme, zjemníme smotanou, dochutíme vínom, soľou, korením a celým zeleným korením, ktoré sme scedili z nálevu. Môžeme pridať aj kúsok masla. Mrkvičku krátko podusíme na masle, pocukrujeme, aby bola sladká.

Rezance uvaríme al dente. Panenku rozkrájame na kolieska, položíme na horčicovú omáčku, obložíme mrkvičkou a rezancami. Na prípravu možno použiť aj plnotučnú horčicu.