Suroviny (Pre 4 osoby): 400 g cestovín, 225 g mrazeného hrášku, 45 g postrúhaného parmezánu, 2 PL olivového oleja, 125 g syra ricotta, nadrobno posekané lístky bazalky, soľ, mleté čierne korenie
Postup: cestoviny varíme 7 minút vo vode. Pridáme hrášok, necháme zovrieť a varíme ešte 3 minúty alebo podľa návodu na obale tak, aby boli cestoviny aj hrášok uvarené. Parmezán nasypeme do veľkej misy, pridáme olivový olej a vyšľaháme hustú pastu. Pridáme ricottu a šľaháme, kým sa všetko nespojí. Posolíme a ochutíme čiernym korením. cestoviny precedíme a odložíme si 6 PL vody. Horúce cestoviny pridáme hneď do syrovej zmesi a dôkladne premiešame. Prilejeme odloženú vodu, aby omáčka trochu zredla. Podľa chuti osolíme a posypeme nasekanými bazalkovými listami.