Suroviny: 3 - 4 mrkvy, 3 pevné cukiny, 2 stonky póru, 5 l vody, 5 čajových lyžičiek soli, 1 kg cestovín (motýliky, rúrky), 125 g masla, 6 polievkových lyžíc oleja, čerstvo pomleté čierne korenie 150 g čerstvo pomletého parmezánu
Postup: Mrkvu oškrabeme, umyjeme a necháme odkvapkať. Cukiny umyjeme, usušíme, konce odrežeme. Pór očistíme, stonky po dĺžke rozpolime, umyjeme a necháme odkvapkať. Mrkvy, cukinu a svetlú, krehkú časť póru nakrájame pod dĺžke na tenké rezančeky. Vo veľkom hrnci s pokrievkou necháme zovrieť vodu. Pridáme soľ, rezance a varíme ich na miernom plameni bez pokrievky. Uvarené cestoviny zlejeme do sita, opláchneme horúcou vodou a necháme odkvapkať. Vo veľkej panvici rozpusatíe maslo, pridáme olivový olej a spolu rozohrejeme. Mrkvu, cukiny a pór na tejto zmesi potom 8 - 10 minút restujeme. Pridáme cestoviny, všetko zmiešame,osolíme a ochutíme mletým čiernym korením. Podávame posypané syrom. Jedlo sa môže podávať samostatne, alebo ako príloha k mäsu.