Suroviny (pre 4 osoby): 200 g krátkych rúrok (penne rigate), soľ, 1 viazanička pažítky, 1 viazanička bazalky, 1 viazanička petržlenu, 3 polievkové lyžice balzamového octu, 3 polievkové lyžice olivového oleja, 1 čajová lyžička stredne ostrej horčice, mleté čierne korenie, 2 strúčiky cesnaku
Postup: Cestoviny uvaríme podľa návodu na obale. Scedíme, prepláchneme studenou vodou a necháme odkvapkať. Pažítku, petržlen bazalku umyjeme a nasekáme nadrobno. Vo veľkej šalátovej mise zmiešame ocot s olejom, horčicou, soľou a čiernym korením. Strúčiky cesnaku ošúpeme a prelisujeme do dresingu. Nakoniec primiešame posekané bylinky a dresing ešte dochutíme soľou a čiernym korením. Penne vložíme do misy, premiešame s dresingom a necháme asi 15 minút odležať.