Suroviny (pre 4 osoby): 200 g krátkych rúrok (penne  rigate), soľ, 1  viazanička  pažítky,   1  viazanička  bazalky,   1  viazanička petržlenu,  3 polievkové  lyžice balzamového  octu, 3  polievkové lyžice olivového oleja, 1  čajová lyžička stredne ostrej horčice, mleté čierne korenie, 2 strúčiky cesnaku

Postup: Cestoviny uvaríme podľa  návodu  na  obale. Scedíme, prepláchneme  studenou vodou a necháme odkvapkať.  Pažítku, petržlen bazalku  umyjeme  a  nasekáme nadrobno. Vo veľkej šalátovej  mise zmiešame ocot s olejom, horčicou, soľou a čiernym korením.  Strúčiky cesnaku  ošúpeme  a  prelisujeme  do dresingu. Nakoniec primiešame posekané bylinky a dresing ešte dochutíme soľou  a  čiernym korením. Penne vložíme do  misy, premiešame s dresingom a necháme asi 15 minút odležať.