Suroviny (4 porcie): 600 g menších zemiakov, 250 g brokolice, 75 g čerstvej fazule, 170 g mladej fazuľky, 2 cukiny, 300 g rúrkovitých cestovín, vetvičky čerstvej bazalky, 5 strúčikov cesnaku, 2 PL píniových jadierok, 55 g postrúhaného parmezánu, 4 PL olivového oleja, 2 paradajky, soľ
Postup: Zemiaky varíme vo vode 15 minút. Pridáme brokolicu, zelenú fazuľku a nakrájané cukiny. Všetko varíme na slabšom ohni 5 minút. Medzitým uvaríme cestoviny podľa návodu na obale. Kým sa všetko uvarí, pripravíme cesto. V mažiariku roztlačíme cesnak so štipkou soli a píniovými jadierkami. Pridáme 100 g bazalkových listov a ďalej roztláčame, kým nevznikne cesto. Potom vpracujeme parmezán, olej nakoniec paradajky. Cesto sa môže pripraviť aj v mixéri. Cestoviny so zeleninou a zemiakmi precedíme a zmiešame. Navrch dáme cesto, ozdobíme vetvičkou bazalky a podávame.