Suroviny (4 porcie): 500 g tvarohu, 5 vajec, 100 - 150 g polohrubej múky, 1/2 balíčka vanilínového cukru, 100 g práškového cukru, 200 ml kyslej smotany, soľ, olej

Postup: Tvaroh  rozmiešame s 1 vajcom,  pridáme trošku soli, múku vanilínový cukor  a dobre vypracujeme. Z  cesta vytvarujeme tenký valček, pokrájame ho na kúsky  a každý rozšúľame. Šúľance vložíme do vriacej osolenej vody. Keď vyplávajú navrch, povaríme ich ešte 2 - 3  minúty.  Potom ich  scedíme,  dáme  na  vymastený  plech a pokvapkáme olejom. Vymiešame 4  žĺtky s práškovým cukrom, pridáme sneh  vyšľahaný zo  4 bielkov  a zľahka  zamiešame smotanu.  Zmes rozotrieme na  šúľance a dáme  do vyhriatej rúry  zapiecť. Hotové pocukrujeme  a podávame  s kompótom.  Elektrická rúra  180 °C, horkovzdušná 170 °C, plynová 3 stupeň. Čas pečenia 40 minút.