Hodnotenie používateľov: 5 / 5
Suroviny (4 porcie): 500 g tvarohu, 5 vajec, 100 - 150 g polohrubej múky, 1/2 balíčka vanilínového cukru, 100 g práškového cukru, 200 ml kyslej smotany, soľ, olej
Postup: Tvaroh rozmiešame s 1 vajcom, pridáme trošku soli, múku vanilínový cukor a dobre vypracujeme. Z cesta vytvarujeme tenký valček, pokrájame ho na kúsky a každý rozšúľame. Šúľance vložíme do vriacej osolenej vody. Keď vyplávajú navrch, povaríme ich ešte 2 - 3 minúty. Potom ich scedíme, dáme na vymastený plech a pokvapkáme olejom. Vymiešame 4 žĺtky s práškovým cukrom, pridáme sneh vyšľahaný zo 4 bielkov a zľahka zamiešame smotanu. Zmes rozotrieme na šúľance a dáme do vyhriatej rúry zapiecť. Hotové pocukrujeme a podávame s kompótom. Elektrická rúra 180 °C, horkovzdušná 170 °C, plynová 3 stupeň. Čas pečenia 40 minút.