Suroviny (na 4 porcie): 4 kuracie stehná, soľ, korenie, 1 čajová lyžička olivového oleja, 500 g cukiny, 3 paradajky, 1 cibuľa, 1 strúčik cesnaku, 100 ml polievkového vývaru (instantného), 4 stonky rozmarínu, 4 stonky šalvie, kus chleba, sušené provensálske bylinky

Postup: Rúru predhrejeme na 200 °C (teplovdušnú na 180). Kuracie stehná umyjeme pod tečúcou vodou a usušíme. Soľou, korením a sušenými provensálskymi bylinkami okoreníme a opečieme na olivovom oleji (2 polievkové lyžice). V predhriatej rúre upečieme kuracie stehná do chrumkava. Cukiny opláchneme, očistíme a nakrájame na plátky. Paradajky umyjeme, očistíme a nakrájame na mesiačiky. Cibuľu a cesnak ošúpeme a nakrájame na malé kocky. V hrnci zohrejeme olej a podusíme na ňom cibuľu s cesnakom. Pridáme cukinu, polievkový vývar a necháme ešte chvíľu povariť. Pridáme paradajky. Kuracie stehno servírujeme na tanieri s cukinovou zeleninou. Rozmarín a šalviu umyjeme, osušíme a jedlo podľa vlastnej chuti ozdobíme. Môžeme podávať s plátkami čerstvého chleba.