Suroviny: 400 g špagiet, 100 g prerastenej údenej slaniny, 80 g parmezánu, 4 vajcia, 4 lyžice sladkej smotany, 2 PL olivového oleja, 1 strúčik cesnaku, soľ, čierne korenie
Postup: Vo veľkom hrnci necháme zovrieť dostatočné množstvo vody, vložíme špagety a uvaríme podľa návodu na obale. Vajcia, smotanu a čierne korenie metličkou rozšľaháme dopenista, do toho primiešame polovicu nastrúhaného parmezánu. V panvci zohrejeme olej, pridáme kocky nakrájanej slaniny a opečieme dochrumkava. Potom ju z oleja vyberieme a na papierovej utierke necháme odkvapkať. Na zvyšnej masti krátko opečieme cesnak. Uvarené špagety scedíme a necháme odkvapkať. Potom ich presypeme do panvice, prilejeme rozšľahanú smotanu s vajcami, všetko dobre premiešame a odstavíme zo sporáka.
Na tanieri pridáme slaninu a zvyšný parmezán.