Suroviny (4 porcie): 300 g cestovín (penne), 2 žlté papriky, 1 malý baklažán, 2 cibule, 2 strúčiky cesnaku, 2 lyžice olivového oleja, 1 konzerva posekaných paradajok, 30 g sardeliek, 50 g čiernych olív bez kôstky, 2 - 3 lyžice kapár, postrúhaný syr (pecorino), viazanička bazalky, čierne korenie, soľ
Postup: Umyté papriky rozpolíme, zbavíme jadrovníka a ostrým nožom odstránime šupku. Dužinu pokrájame na malé kocky. Baklažán očistíme, a pokrájame na kocky, ošúpanú cibuľu a cesnak posekáme nadobno. Sardelky vidličkou roztlačíme. Na horúcom oleji opečieme pokrájaný baklažán, cibuľu a cesnak, pridáme paradajky, sardelky a zmes dobre premiešame. Osolíme, okoreníme a asi 30 minút prikryté dusíme. Olivy nahrubo pokrájame, kapary necháme odkvapkať. Pokrájanú papriku, olivy a kapary pridáme do omáčky a ešte 5 - 8 minút povaríme. cestoviny uvaríme podľa návodu na obale (al dente) a zmiešame s omáčkou. Jednotlivé porcie posypeme syrom a ozdobíme lístkami bazalky.