Suroviny (pre 4 osoby): 400 g cestovín, 225 g zmrazeného hrášku, 45 g postrúhaného parmezánu, 2 PL olivového oleja, 150 g syra ricotta, nadrobno sekané lístky bazalky, soľ, mleté čierne korenie
Postup: cestoviny uvaríme podľa návodu na obale a necháme dôkladne odkvapkať. Medzitým pokrájame špargľu a mladú fazuľku na 3,5 cm dlhé kúsky a končeky odrežeme. Špargľu, fazuľku a hrášok, dáme do hrnca s vriacou vodou a varíme 5 minút. Pridáme špargľové končeky a varíme ešte 2 minúty. Necháme odkvapkať. V panvici rozohrejeme olej, pridáme nakrájanú cibuľu a pražíme 4 minúty . Potom pridáme nasekaný cesnak, nakrájanú šunku, šampiňóny a pražíme 2 minúty. Primiešame múku, Postupne dolievame víno a za stáleho miešania necháme zovrieť. Varíme na slabom ohni, kým omáčka nezhustne. Potom do nej pridáme zeleninu a varíme ešte 2 minúty. Na záver ochutíme soľou, korením a bylinkami.