Suroviny: 300 g jelenieho stehna 100 g cibule, 30 g sterilizovaných brusníc, mäsový vývar, mletá červená paprika, soľ, mleté čierne korenie

Nálev: 3 diely vody, 1 diel octu, 150 g nakrájanej koreňovej zeleniny, rozmarín, oregano

Postup: Nálev: suroviny spolu povaríme a nálev použijeme, až keď vychladne. Jelenie mäso vcelku umyjeme, zalejeme nálevom a v zakrytej nádobe necháme odležať aspoň 3 dni. Potom mäso z nálevu vyberieme a nakrájame na plátky. Každý plát prudko opečieme z obidvoch strán, potom ho vyberieme a odložíme nabok. Vo výpeku osmažíme nakrájanú cibuľu, posypeme ju mletou sladkou červenou paprikou, mletým čiernym korením a pridáme odložené rezne. Tie podlejeme vývarom a dusíme takmer domäkka. Napokon pridáme časť brusníc, ochutíme soľou a dovaríme. Udusené mäso vyberieme a uvarenú omáčku s brusnicami prepasírujeme. Podávame s haluškami, poliate omáčkou a zdobené zvyšnými brusnicami.