Suroviny (4 osoby): 500 g veľkej mrkvy, 50 g kvaky, soľ, mleté čierne korenie, 4 steaky z diviny, 3 PL brusnicovej omáčky, 1 PL červeného vína, 1 Pl olivového oleja, 1 ČL celého nového korenia, 10 borievok, 50 g masla

Postup: Do kastróla vložíme očistenú a nakrájanú mrkvu a kvaky, zalejeme vriacou vodou a osolíme. Necháme zovrieť a varíme na miernom ohni 12 minút. Steaky uložíme na mriežku grilovacieho pekáča. Brusnicovú omáčku zmiešame s červeným vínom a olivovým olejom. Touto zmesou potrieme povrch mäsa. V mažiariku rozdrvíme borievky a nové korenie. Polovicu korenia nasypeme na steaky a ešte ich prikoreníme. Steaky vložíme pod rozohriaty gril a grilujeme 10 minút. Po 5 minútach mäso osolíme, potom obrátime, potrieme zvyšnou omáčkou a posypeme korením. Grilujeme ďalších 10 minút.

Uvarenú zeleninu scedíme a spolu s maslom roztlačíme na kašu. Steaky podávame so zeleninovým pyré.