Suroviny: 2 sviečkovice z diviaka, polievková lyžica oleja, polievková lyžica posekaných vlašských orechov, 2 polievkové lyžice kryštálového cukru, polievková lyžica oleja, plátok masla, hroznový kompót, citrón, pohár vína, soľ, mleté čierne korenie
Postup: Mäso v celku umyjeme, osolíme, okoreníme a opečieme na rozpálenom oleji zo všetkých strán, aby v strede bolo ružové. Na ďalšiu panvicu dáme skaramelizovať cukor, pridáme maslo, výpek z mäsa, hroznový kompót a nakoniec prilejeme pohár vína. Mäso vložíme do omáčky a všetko varíme. Po uvarení mäso nakrájame na kolieska, polejeme hroznovou omáčkou, pokvapkáme šťavou z citróna a posypeme orechmi. K mäsu podávame dusenú ryžu s hrozienkami a suché vína z tokajskej oblasti.