Suroviny (4 porcie): 4 plátky teľacieho mäsa, 125 g syra mozarella, 1 strúčik cesnaku, 5 zelených olív, 60 g mandlí, 2 lyžice posekanej bazalky, 1 vajce, 2 lyžice strúhanky, 1 lyžica zelerovej vňate, 2 bobkové listy, 150 ml červeného vína, 450 g paradajok. mleté čierne korenie, soľ

Postup: Plátky mäsa naklepeme, z oboch strán osolíme a okoreníme. K roztlačenému cesnaku pridáme nadrobno nakrájané olivy, olúpané posekané mandle, bazalku, na malé kocky pokrájanú mozarellu, vajce a strúhanku. Všetko spolu dobre premiešame, osolíme a ochutím čiernym korením. Zmes natrieme na plátky mäsa, zrolujeme ich a previažeme niťou. Závitky na oleji prudko opečieme zo všetkých strán, potom do výpeku pridáme bobkové listy, zelerovú vňať, víno a necháme asi 5 minút variť. Nakoniec pridáme olúpané pokrájané paradajky a dusíme ešte 30 minút.