Suroviny: 500 g bravčového, 500 g hovädzieho a 50 g údeného mäsa, 80 g domácej údenej slaniny, rožok, 2 strúčiky cesnaku, mleté čierne korenie, trocha majoránu, 2 vajcia, soľ, strúhanka, trochu hladkej múky na obalenie, tuk na vysmážanie Moravská kapusta: hlávka bielej kapusty, 20 g masti, 50 g údenej slaniny, menšia cibuľa, 30 g hladkej múky na zápražku, dve lyžice octu, cukor, soľ a rasca podľa chuti
Postup: Mäso dva razy zomelieme, pridáme pokrájaný rožok namočený vo vode a vytlačený, na tuku opraženú cibuľu. Ochutíme majoránom, korením, pridáme nadrobno nakrájanú slaninu, vajíčka a soľ. Spracujeme a obalíme v múke a strúhanke. Fašírky vysmažíme.
Moravská kapusta: Kapustu očistíme, odstránime vrchné listy a hlúb. Potom ju pokrájame na rezance, vložíme do kastróla, osolíme, zalejeme vriacou vodou, prikryjeme pokrievkou a necháme na miernom ohni spariť asi 5 min. Masť roztopíme, pridáme na kocky pokrájanú slaninu, polovicu strúhanej cibule, rascu a trochu popražíme. Pridáme odkvapkanú kapustu a všetko zalejeme horúcou vodou do polovice kastróla. Na masti opražíme zvyšok cibule, pridáme múku a spravíme zápražku. Rozmiešame ju s octom a pridáme ku kapuste. Všetko premiešame, dodusíme a nakoniec podľa chuti osolíme, osladíme a okyslíme.
Fašírky a moravskú kapustu podávame s opekanými zemiakmi.