Suroviny: 1,5 kg jahňacieho stehna, 150 g šunky, soľ, mleté čierne korenie, 100 g bravčovej masti, 300 g šampiňónov,1 dl bieleho vína, 80 g hladkej múky, vývar, jednu cibuľu, 3 rajčiny
Postup: Mäso nakrájame na plátky, tri až štyri kusy na jednu porciu, vyklepeme, osolíme, okoreníme. Cibuľu očistíme a speníme na masti, pridáme medajlónky a opečieme ich spolu s cibuľou. Podlejeme vývarom, pridáme víno a mierne dusíme. Šampiňóny umyjeme, pokrájame na plátky, šunku na kocky, rajčiny na osminky a všetko pridáme k mäsu podusiť. Medajlónky podávame horúce, preliate šťavou, vhodnou prílohou sú varené zemiaky, posypané petržlenovou vňaťou, slabo dusená ryža.