Suroviny (pre 4 osoby): 340 g penne alebo iných cestovín, 170 g mladej špargle, 170 g mladej zelenej fazuľky, 170 g mladého vylúskaného hrášku, 1 PL olivového oleja, 1 cibuľa, 1 strúčik cesnaku, 85 g šunky, 115 g malých šampiňónov, 1 PL polohrubej múky, 240 ml suchého bieleho vína, 4 PL kyslej smotany, 2 PL posekaných čerstvých byliniek, soľ, mleté čierne korenie

Postup: cestoviny uvaríme podľa návodu na obale a necháme dôkladne odkvapkať. Pokrájame špargľu a mladú fazuľu na 3, 5 cm dlhé kúsky a končeky odrežeme. Špargľu, fazuľku a hrášok dáme do hrnca s vriacou vodou a varíme 5 minút. Pridáme špargľové končeky a varíme ešte 2 minúty. Necháme odkvapkať. V panvici rozohrejeme olej, pridáme nakrájanú cibuľu a pražťíme 4 minúty. Potom pridáme nasekaný cesnak, nakrájanú šunku, šampiňóny a pražíme ďalšie 2 minúty. Primiešame múku, potom postupne dolievame víno a za stáleho miešania necháme zovrieť. Varíme na slabom ohni, kým omáčka nezhustne. Potom do nej pridáme zeleninu a varíme ešte 2 minúty. Na záver ochutíme cestoviny soľou, korením a bylinkami.