Suroviny (6 osôb): 500 g základného cesta, 200 g koktajlových paradajok, 1 zväzok bazalky, 200 g mozarelly, olivový olej, 1 PL masla, 1 čili paprička, cesnak, 100 ml bieleho vína, soľ, mleté čierne korenie, zeleninový vývar
Postup: cesto vyvaľkáme na hrúbku 3 mm, zarovnáme do obdĺžnika širokého 20 cm, pozdĺžne z neho nakrájame pásy široké 2 cm. Cesnak, čili papričku nasekáme nadrobno. Na oleji orestujeme umyté, nakladané paradajky, pridáme cesnak, čili papričku, orestujeme, podlejeme vínom, tekutinu vydusíme, pridáme maslo, trochu vývaru, varíme 5 m. Zmes dochutíme soľou, čiernym korením, pridáme nasekanú bazalku, nakrájanú mozarellu, uvarené cestoviny. Podávame pokvapkané olejom, posypané nastrúhaným parmezánom.