Suroviny (pre celú rodinu): 6 vajec, 250 g práškového cukru, 1 pomaranč, 200 g hrubej múky, tuk a hrubá múka na vysypanie formy
Plnka: 150 g masla, 150 g práškového cukru, 3 žĺtky, 1 pomaranč, 100 g olúpaných mandlí, 2 PL rumu, 1 pomaranč na ozdobenie, 30 g mandľových lupienkov
Postup: 2 vajcia a 4 žĺtky vymiešame s práškovým cukrom do peny, pridáme postrúhanú pomarančovú kôru a šťavu z 1 pomaranča. Zo 4 bielkov vyšľaháme tuhý sneh ktorý striedavo primiešame do cesta s preosiatou hrubou múkou. Do vymastenej a vysypanej tortovej formy nalejeme cesto a upečieme v mierne vyhriatej rúre.
Plnka: Maslo s cukrom vymiešame do peny, postupne pridáme 3 žĺtky, postrúhanú pomarančovú kôru, olúpané pomleté mandle a rum. Premiešame. Upečené cesto necháme vychladnúť, potom ho rozrežeme na polovicu a pokvapkáme pomarančovou šťavou. Jeden plát cesta potrieme plnkou a prikryjeme druhým. Aj vrch a boky potrieme plnkou. Tortu ozdobíme pomarančovými mesiačikmi a mandľovými lupienkami.