Suroviny: 400 g polohrubej múky, 2 vajcia, 4 PL vody, 250 g rastlinného tuku, 1 ČL soli, trochu oleja.
Plnka: 500 g mletého hovädzieho mäsa, 1 PL masla, 1 - 2 strúčiky cesnaku, 3 - 4 paradajky, soľ, mleté čierne korenie, mletý muškátový kvet, 1 žĺtok
Postup: Mäso opražíme na masle, osolíme, okoreníme, pridáme roztretý cesnak, štipku muškátového kvetu, necháme vychladnúť. Múku preosejeme na dosku, pridáme soľ, vajcia rozmiešané vo vode, zmäknutý tuk, vypracujeme hladké cesto, zabalíme do fólie, odložíme do chladničky. Sparené paradajky ošúpeme, pokrájame na kolieska. Tortovú formu vyložíme alobalom, cesto rozvaľkáme, trochu naolejujeme, 2/3 cesta dáme na dno a boky formy, naň dáme mäso, potom kolieska paradajok. Zvyšok cesta nakrájame na 4 pásiky, poukladáme na paradajky, pečieme v rúre pri 180 °C 30 minút.