Suroviny: Cesto: 7 vajec, 140 g mletého cukru, 140 g pomletých mandlí, 2 lyžice kakaa

Plnka: 2 vajcia, 200 g kryštálového cukru, 1 vanilkový cukor, 225 g hery, 600 - 700 g gaštanového pyré

Postup: Sedem žĺtkov vyšľaháme s cukrom do peny, primiešame postrúhané mandle, kakao a zľahka primiešame tuhý sneh z bielkov. Tretinu hmoty vylejeme na vymastený a pomúčený pekáč a upečieme. Takto upečieme aj ďalšie dva pláty. Nad parou ušľaháme vajcia s cukrom a vanilkovým cukrom na hustú kašu. Po vychladnutí zmiešame s vyšľahanou Herou a pridáme gaštanové pyré. Do plnky primiešame rum podľa chuti a natrieme na upečené pláty. Potrieme roztopenou čokoládou, pokrájame a ozdobíme šľahačkou.