Suroviny: 800 g gaštanov, 8 dl mlieka, 1 lyžička masla, 100 g práškového cukru, 1 balíček vanilínového cukru, 6 bielkov, 10 kociek cukru
Postup: Gaštany dáme do kastróla, zalejeme studenou vodou a chvíľu povaríme. Potom ich olúpeme, znova vložíme do kastróla, pridáme trochu mlieka, maslo a uvaríme na miernom ohni do mäkka. Mäkké gaštanu zomelieme, pridáme mlieko, práškový i vanilkový cukor a premiešame. Nakoniec zľahka primiešame tuhý sneh ušľahaný z bielkov a necháme postáť. Z kockového cukru a malého množstva vody pripravíme karamel, ktorým vylejeme formu, naplníme ju gaštanovou hmotou a pečieme vo vodnom kúpeli v mierne vyhriatej rúre 60 minút. Upečený chlebíček vyklopíme a vychladnutý pokrájame.