Suroviny (8 - 10 rezov):

Piškótový korpus: 6 kopcovitých polievkových lyžíc polohrubej múky, 6 polievkových lyžíc kryštálového cukru, 4 vajcia, 1/2 vrecúška prášku do pečiva

Tvarohová plnka: 500 g mäkkého tvarohu, 10 g práškového cukru, 1 vrecúško vanilkového cukru, 60 g hrozienok, 100 g tuzemáku, citrónová kôra, 150 g 33 % sladkej smotany, 1 kávová lyžička želatíny, 6 polievkových lyžíc marhuľového džemu

Broskyňový povrch: 12 až 15 polovičiek konzervovaných broským (podľa veľkosti), 100 g kompótovej šťavy, 1 kávová lyžička želatíny

Orechová plnka: 200 g mletých vlašských orechov, 150 g 33 % sladkej smotany, 100 g kryštálového cukru

Postup: Piškótový korpus upečieme bežným spôsobom a po vychladnutí ho rozpolíme. Obidve polovice na reze rovnomerne potrieme marhuľovým lekvárom. Tvarohovú plnku pripravím dôkladným vymiešaním tvarohu s práškovým a vanilkovým, cukrom, postrúhanou citrónovou kôrou a v tuzemáku namočenými hrozienkami. Na záver jemne vmiešame vyšľahanú smotanu a želatínu rozpustenú vo vode. Mleté orechy povaríme v osladenej smotane a plnku necháme vychladnúť. Spodnú časť piškótového cesta potrieme orechovou plnkou, založíme formu a po miernom stuhnutí naplníme tvarohovou hmotou. Vložíme druhú časť korpusu, na ktorú sme úhľadke rozložili polovičky broskýň. Vo forme prelejeme kompótovou šťavou, v ktorej sme rozpustili želatínu. Uložíme stuhnúť do chladmičky približne na 2 hodiny. Po stuhnutí okraje torty uvoľníme mokrým nožom a vrstvu tvarohovej plnky ozdobíme hrozienkami.