Suroviny (na 20 - 25 kusov): 3 bielky, 280 g práškového cukru, 80 g vlašských orechov, 70 g strúhanky, šťava z polovice citróna.
Krém: 140 g masla, 140 g práškového cukru, 1 žĺtok, 30 g vlašských orechov, 30 g lieskových orechov
Postup: Bielky vyšľaháme s cukrom do tuha, primiešame vlašské orechy, strúhanku a citrónovú šťavu. Zo snehovej masy vytvarujeme malé placky a ukladáme ich na plech vyložený papierom na pečenie. Dáme piecť do mierne vyhriatej rúry. Elektrická rúra l60 °C, teplovzdušná rúra 150 °C, plynová rúra stupeň 2 - 3. Čas pečenia 15 minút. Maslo vymiešame s cukrom a žĺtkom, pridáme pomleté a olúpané lieskové orechy. Vzniknutým krémom spájame vychladnuté snehové kolieska.