Suroviny (12 - 15 kusov): 450 g hladkej múky, 250 g masla, 125 g cukru, 1 vajce, štipka soli

Plnka: 250 g tvarohu, 2 žĺtky, 40 g cukru, 2 polievkové lyžice smotany na šľahanie alebo mlieka, 1 polievková lyžica rumu, nasekané kandyzované ovocie (citrón, pomaranč)

Okrem toho: 1 žĺtok, 1 polievková lyžica smotany na šľahanie alebo mlieko, práškový cukor na posypanie

Postup: V mise zmiešame všetky prísady na cesto. Ak sa drobí, pridáme, trošku vlažnej vody. Urobíme bochník, zabalíme ho do alobalu a odložíme do chladničky. Rúru predhrejeme na 200 °C. Do misy dáme tvaroh, žĺtky, cukor, smotanu na šľahanie, rum, kandizované ovocie, premiešame. Cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske, radielkom nakrájame na štvorce 12x12 cm, trochu cesta odložíme nabok. Do stredu každého štvorca dáme asi 1 polievkovú lyžicu plnky, rohy prehneme dovnútra. Žĺtok zmiešame so smotanou na šľahanie. Zo zvyšného cesta povypichujeme formičkou malé kolieska, spodok potrieme trochou žĺtka a prilepíme do stredu taštičiek. Celé taštičky potrieme zvyšným žĺtkom, poukladáme na mierne vymatený plech a upečieme v horúcej rúre. Necháme vychladnúť a posypeme práškovým cukrom.