Suroviny (pre 8 osôb): 450 g posekaných vlašských orechov, 50 g hladkej múky s kypriacim práškom, 5 vajec, 150 g práškového cukru, 2 polievkové lyžice rastlinného oleja, 600 ml smotany na šľahanie, 30 g preosiateho jemného kryštálového cukru
Postup: Na mlynčeku jemne zomelieme 3/4 orechov a zmiešame ich s múkou a kypriacim práškom. V elektrickom šľahači vyšľaháme tuhý sneh z bielkov, postupne pridávame práškový cukor a ďalej šľaháme, kým sneh nie je hustý. V šľahači rozšľaháme žĺtky, olej a zvyšok práškového cukru. Šľaháme 5 minút, potom pridáme orechy s múkou a sneh z bielkov. Zmes nalejeme do tortovej formy, ktorú vopred vymastíme a na dno položíme pergamenový papier, rozotrieme, pečieme v predhriatej rúre pri 185 st. C asi 25 minút. Korpus necháme vychladnúť na mriežke. V mise vyšľaháme šľahačku s kryštálovým cukrom. Korpus rozrežeme na tri časti. Jeden plát položíme na dezertný tanier a natrieme 1/3 šľahačky. Vrstvy opakujeme a vrch zakryjeme posledným plátom. Ostatnú šľahačku rozotrieme po obvodoch torty. Zvyšné orechy nasekáme a posypeme nimi tortu.