Suroviny (pre 8 osôb): 90 g zmäknutého masla, 45 g práškového cukru, 1/2 čajovej lyžičky strúhanej citrónovej kôry, 1 žĺtok, 120 g hladkej múky, 2 hrste fazule, 2 mandarínky. pohár ríbezlí (300 dl), červená želatína, 2 kyslé smotany, 2 polievkové lyžice kryštálového cukru
Postup: Cesto: V mixéri vyšľaháme maslo s cukrom a citrónovou kôrou, primiešame žĺtok a postupne pridávame múku. Tuhé cesto sformujeme do tvaru gule, zabalíme do alobalu a dáme na hodinu do chladničky. Na pomúčenej doske vyvaľkáme okrúhly plát cesta. ktorý bude o 2,5 cm väčší ako okrúhla forma na pečenie s priemerom 23 cm. Cesto vo forme urovnáme, prečnievajúce okraje odstrihneme. Cesto popicháme vidličkou, zakryjeme alobalom, ktorý naplníme suchou fazuľou. Pečieme v predhriatej rúre pri 220 °C asi 10 minút. Potom alobal s fazuľou odstránime, vidličkou opäť popicháme cesto a pečieme ďalších 5 minút (necháme na mriežke vychladnúť). V miske zmiešame kyslé smotany a kryštálový cukor. Zmesou natrieme vychladnutý korpus. Mandarínky očistíme a nakrájame na plátky. Ríbezle zlejeme. Koláč ozdobíme ovocím a zalejeme želatínou pripravenou podľa návodu na alobale. Dezert vložíme do chladničky a necháme hodinu stuhnúť.