Suroviny (pre 8 osôb): 5 vajec, 165 g preosiateho práškového cukru, 45 g kakaa, 175 ml smotany na šľahanie, 1/2 čajovej lyžičky kávovej esencie, 4 polievkové lyžice kakaa, 1 balíček vanilkového cukru, 100 g práškového cukru, potravinárska farby

Postup: V šľahači vyšľaháme z bielkov sneh. Postupne pridávame 60 g preosiateho cukru a ďalej šľaháme, kým sa neroztopí. V inej nádobe speníme žĺtky a pridáme 60 g preosiateho cukru a kakao. Do žĺtkovej hmoty postupne pridávame sneh z bielkov a jemne premiešame. Zmes vylejeme do vymastenej a pergamenom vyloženej formy. Pečieme v predhriatej rúre pri 200 °C asi 15 minút. Korpus po vychladnutí rozrežeme na tri kusy. Smotanu vyšľaháme na tuhú šľahačku a rozdelíme ju do dvoch misiek. Do jednej pridáme 1/2 čajovej lyžičky kávovej esencie a kakaa. Do druhej pridáme vanilínový cukor. Jeden plát natrieme kakaovou a druhý vanilkovou zmesou. V hrnčeku roztopíme práškový cukor a pridáme farbu na pečenie. Tortu polejeme polevou.