Suroviny (na bábovkovú formu priemerom 24 cm): 250 g masla, maslo na vymastenie formy, 150 g kryštálového cukru, 1 vrecúško vanilínového cukru, štipka soli, 4 vajcia, 500 g polohrubej múky, 1 vrecúško prášku do pečiva, 100 - 125 ml mlieka, strúhanka na vysypanie formy, 100 g kandizovaného ovocia

Postup: Bábovkovú formu vymastíme maslom a vysypeme strúhankou. Maslo, kryštálový a vanilínový cukor a štipku soli šľaháme dopenista, kým sa cukor rozpustí. Žĺtky oddelíme od bielkov a vyšľaháme do cesta. Do vyšľahanej peny pridávame po lyžiciach striedavo múku s kypriacom práškom a mlieko. Miešame, kým sa všetky suroviny nespoja. Z bielkov vyšľaháme sneh a špachtľou ho vmiešame do zvyšného cesta s kandizovaným ovocím. Cesto vlejeme do formy do 3/4, povrch vyhladíme stierkou. Pečieme v rúre vyhriatej na 18O °C 50 - 70 min.