Suroviny (na 2 plechy): Cesto: 500 g polohrubej múky, 250 ml mlieka, 1 bal. vanilínového pudingu, 15 ČL kryštálového cukru, 1 kocka droždia, 1 PL majonézy. 100 ml oleja, 1 dl, mlieka, štipka soli, ovocie podľ chuti, 1 vajce. Posýpka: 100 g polohrubej múky, 50 g práškového cukru, 30 g masla, 1 téglik šľahačkovej smotany
Postup: Múku so štipkou soli a pudingom preosejeme do misy. Pridáme rozdrobené droždie, zalejeme trochou vlažného mlieka zmiešaného s cukrom, necháme vykysnúť. Pridáme žĺtky, olej, vypracujeme hladké cesto. Necháme ho 1/2 h vykysnúť. Potom ho preložíme na dosku, jemne vyvaľkáme, vykrajujeme okrúhle koláčiky, ktoré poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie. V koláčikoch urobíme dnom pohárika jamky, do ktorých dáme ovocie. Na posýpku zmiešame zmäknuté maslo s cukrom, múkou na sypkú zmes,. ktorou posypemekoláčiky. Rozšľahaným vajcom potrieme okraje koláčikov, vložíme do rúry vyhriatej na 200 °C, pečieme 20 min. Smotanu vyšľaháme a podávame ako prílohu k upečeným koláčikom.