Suroviny: 250 g masla, 100 g čokolády na varenie, 250 g kryštálového cukru, 4 vajcia 100 g hladkej múky, 150 g polohrubej múky, 1 prášok do pečiva, 250 ml vaječného likéru, maslo a polohrubá múka na vymastenie bábovkovej formy, čokoládová poleva

Postup: Zmäknuté maslo vyšľaháme s cukrom dopenista, postupne pridávame celé vajcia. Keď sa vajcia spoja s maslom a cukrom, pridávame po lyžiciach obe múky zmiešané s práškom do pečiva. Čokoládu nastrúhame nahrubo, s vaječným likérom primiešame k cestu miešame k cestu. Formu na bábovku vymastíme a vysypeme. Cesto nalejeme do formy a pečieme v rúre vyhriatej na 175 °C asi 1 h. Po upečení necháme bábovku ešte 10 min vo forme, potom ju vyklopíme. Čokoládovú polevu pripravíme podľa návodu na obale, a prelejem ňou bábovku. Možno použiť aj čokoládu na varenie.