Suroviny (pre celú rodinu): 1 hrnček mlieka (150 - 200 ml), 15 g masla, 6 PL kakaa, 2 hrnčeky práškového cukru, 3 celé vajcia, 1 balíček vanilínového cukru 1 a pol hrnčeka polohrubej múky, 1 balíček kypriaceho prášku, olej, šľahačková smotana (nemusí byť)

Postup: V hrnci zmiešame hrnček mlieka s hrnčekom práškového cukru so 6 PL kakaa. Pridáme 125 g masla, povaríme, odložíme 1 hrnček kakaovej zmesi na polevu. V mixéri vymiešame 1 hrnček práškového cukru, 3 vajcia a 1 balíček vanilínového cukru, Do mixéra k vyšľahaným vajciam pomaly prilievame zohriatu kakaovú zmes, k nej pridáme 1 1/2 hrnčeka preosiatej múky s kypriacim práškom, vymiešame. Hlbší plech vymastíme olejom, nalejeme cesto a pečieme. Elektrická rúra 200, teplovzdušná 180 °C, plynová 4 stupeň, čas 20 - 25 min. Upečené, ešte horúce cesto pokrájame, polejeme polevou z hrnčeka a podávame s nesladenou šľahačkou.