Suroviny: 120 g masla alebo rastlinného tuku, 200 g krupicového cukru, 1 vanilkový cukor, 4 vajcia, 200 ml mlieka, 300 g polohrubej múky, 1 ČL prášku do pečiva, 1 PL kakaa, tuk na vymazanie formy, hrubá múka na vysypanie formy, práškový cukor na posypanie, mandle alebo hrozienka na ozdobenie

Postup: Zmäknutý tuk vymiešame krupicovým a vanilkovým cukrom a žĺtkami do peny. Pridáme vlažné mlieko a časť preosiatej múky. Z bielkov vyšľaháme sneh so zvyšnou múkou zmiešanou s práškom do pečiva vmiešame do cesta. To rozotrieme do tukom vymazanej, múkou vysypanej formy. Vložíme do stredne rozohriatej formy, zvoľna pečieme 30 - 40 min. Baránka vyklopíme, pocukrujeme, okolo krku mu uviažeme mašľu a namiesto očí vtlačíme mandle alebo hrozienka.