Suroviny (pre 6 osôb): 140 g strúhaného sladeného kokosu, 90 g nakrájaných vlašských orechov, 1/2 ČL mletej škorice, 1/2 ČL vanilkovej esencie, 2 bielky, soľ, 125 g kryštálového cukru
Postup: Dva plechy vyložíme papierom na pečenie a odložíme nabok. V mise premiešame kokos, nakrájané orechy, škoricu a vanilkovú esenciu. V druhej mise ušľaháme sneh z bielkov a štipky soli, povrch posypeme PL kryštálového cukru a šľaháme ďalej. Zvyškom cukru posypeme povrch snehu a jemne ho premiešame. Potom ho po častiach pridávame do orechovej zmesi. Lyžičkou poukladáme makrónky na pripravené plechy a pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 180 °C asi 15 minút. Upečené makrónky necháme chladnúť na plechu 3 minúty a potom ich preložíme na kuchynskú mriežku.