Suroviny (porcií): 250 ml mlieka, 30 g masla, 150 g hladkej múky, 4 vajcia, na hrot noža prášku do pečiva, 250 ml smotany na šľahanie, 250 g ríbezlí alebo iného ovocia, soľ, cukor, maslo

Postup: V hrnci necháme zovrieť mlieko, maslo, PL cukru, štipku soli. Naraz za stáleho miešania vsypeme múku a na minime miešame dovtedy, kým sa cesto neodlepuje od dna hrnca. Teplé cesto vložíme do misy, pridáme 1 vajce a nahladko vyšľaháme elektrickým šľahačom. Potom po jednom zašľaháme zvyšné vajcia a prášok do pečiva.

Rúru predhrejeme na 190 °C. Plech vymastíme maslom. Dvomi PL kladieme na plech kôpky cesta v dostatočnej vzdialenosti jednu od druhej, pri pečení cesto zväčší objem. Veterníky vložíme do predhriatej rúry a upečieme dozlatista. Necháme vychladnúť, vodorovne prerežeme, naplníme šľahačkou a ovocím.