Suroviny (5 osôb): 500 g kuracích pŕs (5 kusov), 150 g brokolice, 150 g Nivy,, 1 vajce, 1 šľahačková smotana, strúhanka, mleté biele korenie, soľ, olej
Postup: Umyté, usušené kuracie prsia jemne naklepeme, ochutíme soľou a mletým bielym korením. Plátky mäsa narežeme tak, aby sa vytvorili kapsičky, ktoré naplníme brokolicovou náplňou.
Brokolicová náplň: Brokolicu opláchneme, rozoberieme na ružičky (môžeme použiť aj ošúpanú stopku) a v osolenej vode uvaríme domäkka. Uvarenú brokolicu rozmliaždime vidličkou a premiešame s postrúhanou Nivou a vajcom. Podľa potreby zahustíme strúhankou. Zmes už nesolíme ani nekoreníme, aby viac vynikla chuť brokolice a syra. Kapsy zopneme špáradlom a z oboch strán opečieme na horúcom oleji. Podlejeme horúcou vodou a pod pokrievkou udusíme do mäkka. Šťavu podľa potreby zalejeme smotanou a krátko povaríme (2 - 3 minúty).
Podávame s opekanými zemiakmi alebo dusenou ryžou a ovocným šalátom.